Status
dont ever give up. keep chasing your dreams. nothing is impossible. just believe in yourself & Allah. He certainly knows the best x
Aℓia Eyra
Tutorial Here
Disclaimer♠
Instagram: aliaeyra_

 cupcake(s)
Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog. I hope you'll like my tutobies and this blog .You may leave your footprints at my cbox. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back :) Lots of love, Alia Eyra.

Instagram
Ask me♠

Help♠

p/s:This is a section where i help people promote their page. inbox me if you want me to promote yours too :)

Tagboard♠


URL blog not email.
Dont be a faker pls.
No harsh words here okay?
Calendar♠

<

Followers♠

Cara kecilkan peha
Assalamualaikum semua



Saya rindu blog sebenarnya tapi apakan daya. Dah jadi form 3 a.k.a mangsa PT3, rasanya tak sempat nak active blog macam dulu. Lagipun nak jaga sikit mata yang tak elok dah ni :( Dah dekat 5-6 bulan lia tak update blog. Peh i wonder berapa banyak dah debu kat blog ni yang kena bersihkan. Tapi takpelah, bersihkan sikit sikit lol. Okay so harini lia nk share cara kecilkan peha yang mudah and berkesan. Ramai yang kata berkesan so yea. Actually lia punya peha bukannya kecik sangat thats why lah lia share tips ni. Marilah kite same same kecilkan peha. lol.

Ada beberapa cara la nak kecilkan peha ni. Dalam sebulan dah nampak hasil dia.


Antara caranya ialah:


Langkah 1 – Sandar di dinding


Bersandar di dinding. Pastikan kepala, belakang dan punggung betul-betul rapat ke dinding seperti gambar di atas. Jarak posisi kaki adalah lebih kurang 18 inch dari dinding.

Turunkan badan ke bawah sehingga kita berposisi seperti kerusi. Pastikan kaki kita tidak bergerak. Tahan selama 30 saat. Kembali ke posisi asal. Ulangi selama 5 minit.

Langkah 2 – Menaiki Tangga

Berdiri di sebelah tangga. Silangkan kaki kiri dan letak di atas satu anak tangga seperti gambar di atas.

Menaiki tangga dengan menggunakan kaki kiri sehingga kaki kanan kita terangkat. Kemudian kembali ke kedudukan asal. Lakukan selama 5 minit. Kemudian tukar ke kaki kanan pula.

Langkah 3 - Lunge

Berdiri tenang sambil meletakkan kedua-dua tangan anda di pinggang.

Ambil langkah besar ke hadapan dengan kaki kiri sehingga peha kiri kita mendatar. Pastikan lutut kiri tidak melebihi kaki kiri. Kaki kanan kita pula dalam posisi bengkok sedikit. Pastikan badan kita tegak. Kemudian kembali ke posisi asal. Ulang langkah ini selama 5 minit. Kemudian lakukan pada kaki kanan pula.

Tu je yang lia nak share untuk harini. Doakan agar lia mudah nak jawab periksa dan sabar hadapi dugaan hidup wooo v.v haha adios semua take care x 
Credit to; tenenenet