Status
thanks for passing by x
Aℓia Eyra
Tutorial Here
Disclaimer♠

 cupcake(s)
Assalamualaikum to muslims who's reading this and willing to visit my blog. I hope you'll like my tutobies and this blog .You may leave your footprints at my cbox. Do follow me and In Shaa Allah i'll follow you guys back! pst, im not an active blogger anymore bcs im one of the PT3 victims

Instagram
Ask me♠

Tagboard♠


URL blog not email.
Dont be a faker pls.
No harsh words here okay?
Calendar♠

<

Followers♠

Cara hilangkan eyebag / mata panda
Assalamualaikum 


Comel eyebag dia woo T-T


Petua Hilangkan Tanda Hitam Dan Eye Bag Di Bawah Mata 

 Korang mengalami masalah tanda atau lingkaran hitam di bawah mata? Mata anda kelihatan seperti panda akibat kurang tidur atau keletihan tahu tak? Wakaka bajet mcm mata Lia okay lah kan. Okay watlek sebab mata Lia pun ada eyebag + lingkaran hitam jugak sikit. Sape suruh tidur lewat kan. Padan muka v.v

Okay bagi nak menghilangkan eyebag korang / mata panda yang KETERLALUAN. Boleh ikut petua kat bawah ni :)

p/s; Petua ni satu satu eh, bukan LANGKAH LANGKAH :)
1. Campurkan perahan jus lemon dengan sedikit air suam. Sapukan ke bahagian bawah mata dua kali sehari. Lakukan setiap hari sehingga mendapat hasil yang memuaskan hati.


2. Basuh uncang teh yang telah digunakan dan simpan ke dalam peti sejuk selama 10-15minit. Letakkan uncang teh yang sejuk di atas mata. Biarkan selama 15-30 minit. Lakukan sebelum dan selepas tidur.


3. Kupas, bersihkan dan potong kentang nipis-nipis. Lekapkan pada mata. Biarkan selama 20 minit.  Lakukan sebelum dan selepas tidur.


4. Sapu air sejuk dari peti ais di bahagian bawah kelopak mata setiap pagi selepas bangun dari tidur. Yang ni senang je :) *weehee nak try*


5. Bancuh sebiji kuning telur dengan sedikit madu dan perahan lemon. Sapukan adunan tersebut pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Lakukan sebelum tidur dan bilas dengan air bersih keesokan paginya.


6. Sapukan minyak sapi pada sekeliling mata terutama pada bahagian bawah mata. Biarkan selama 15 minit dan kemudian cuci muka hingga bersih. Amalkan selalu sebelum tidur.


7. Bersihkan dan potong timun nipis nipis. Bukan timun cina , timun hijau tu. CUCUMBER. Haa, lepastu letakkan atas mata korang yang comel tu , ihiks. Biarkan selama 7643746932 jam. Kuakua gurau :p 15 minit sudah. Confirm fresh mata .

Okay itu je yang lia nak share malam ni. Adios!